Trainingen

Elke vrijdag is er tussen 20u30 en 21u30 zwembadtraining in het provinciaal domein puyenbroeck in Wachtebeke, dit omdat wij de nodige aandacht willen geven aan het fysieke aspect van duiken. Om optimaal te kunnen genieten van de onderwaterwereld is een goede conditie aan te raden. Ook de technische kant van duiken komt op deze trainingen uitgebreid aan bod zodat de basistechnieken niet verloren gaan en de voeling met duiken niet verdwijnt tijdens de winter.

Clubduiken

Meerdere keren per maand organiseren wij clubduiken in open water, enerzijds omdat dit zeer leuke ervaringen zijn en anderzijds zodat het duiken niet in een “vakantiehoekje” wordt gestopt. Onze Belgische en Nederlandse wateren zijn prachtig en zeker de moeite waard om te bekijken. De fauna en flora is hier iets anders dan in de warme landen, maar kreeften, sepia’s, zeesterren, oesterbanken, allerhande vissoorten en prachtige begroeiing zijn mooie ingrediënten voor een duikje.

Andere activiteiten

Duiken zal altijd op nummer 1 blijven in de club, maar naast het duiken organiseren wij ook veel andere activiteiten, zodat de leden elkaar eens op een andere manier kunnen zien. Voor nieuwe leden is dit steeds een goed moment om zich te integreren in de groep. Dit gaat van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie tot de legendarische club-bowling, de club- barbecue, een uitstapje naar de Gentse feesten, deelname aan de kerstmarkt in Wachtebeke, enz.

Duikreis

Eén van de hoogtepunten in het duikseizoen in natuurlijk de jaarlijkse duikreis. Zoals alles in de club is ook deze volledig vrijblijvend en proberen we deze steeds budgetvriendelijk te houden. Meestal is het in het voorjaar dat we naar een mooie duiklocatie trekken om te genieten van het onderwaterleven. Soms trekken we naar L’estartit in Spanje (Medes eilanden), maar ook Egypte (Rode zee) hebben we al verschillende keren gedaan, Kroatië, enz .

Duikweekends

Onder het motto: het moet niet altijd ver zijn trekken we 2 keer per jaar op duikweekend. Zeeland is steeds de toplocatie met duiken in het Grevelingen meer of de Oosterschelde, maar ook andere locaties zijn mogelijk, zoals vorige zomer in Luxemburg (Esch Sur Sûre). De camping is hiervoor de ideale verblijfplaats en wie camping zegt, zegt barbecue, feestjes, ambiance, sfeer ,enz. Want daar zijn de TritonDivers ook voor gekend: sfeer en ambiance.

Initiaties

Verschillende keren per jaar organiseren we, in samenwerking met het provinciaal domein puyenbroeck een gratis initiatiedag. Dit is vooral leuk voor familie en vrienden om eens te proeven van hetgeen waar wij mee bezig zijn. Ook mensen die nieuwsgierig zijn naar het ademen onder water, maar nog geen training willen bijwonen, kunnen dan eens komen proberen. Dit is in vele gevallen het ideale moment om meer te weten te komen over de duiksport.