Tritondivers is ontstaan eind 2009 uit een groep duikers die elkaar de afgelopen jaren leren kennen hebben aan de waterkant en die allen één ding gemeen hadden, namelijk de behoefte aan een degelijke, betrouwbare en vooral menswaardige duikclub, waar het respect voor mekaar en het vriendschappelijke centraal staan en waar er altijd plaats is voor een lach en grap. Er wordt bij Triton divers geen onderscheid gemaakt betreffende de verschillende strekkingen die men in de duikwereld terugvindt (PADI, Nelos, Aida, ISS,...)
Kortom IEDEREEN is welkom !

Tritondivers wil anderen warm maken voor het duiken en hen daarin begeleiden en steunen zoals het hoort. Niet iedereen voelt zich vanaf de eerste duik als een vis in het water en wij vinden het belangrijk om dat gevoel wel over te brengen op beginnende duikers. Dit kan alleen maar als niemand na een eerste opleiding al aan zijn of haar lot wordt overgelaten.
Het duiken doen we als club samen en iedereen wordt daarin in zijn of haar waarde gelaten. Beginnende duikers moeten de mogelijkheid krijgen om samen met hoger gebrevetteerde duikers te gaan duiken. Dit is volgens ons de enige manier om het geheel boeiend te houden en iedereen in zijn of haar kunnen en mogelijkheden te laten groeien.

Ook voor het sociale aspect is bij ons zeker plaats, duiken is tenslotte geen alledaagse bezigheid en een hapje en een drankje tijdens de nabesprekingen van één of meerdere duiken horen daar zeker bij. 
Na de wekelijkse trainingen kan je ons altijd terugvinden op onze vaste stek, "De laatste afslag" In Wachtebeke. Neem eens een kijkje op hun website of Facebook pagina en je snapt direct waarom.