Over ons

what are-the-benefits-of-scuba-diving.jpeg

Ontstaan

Triton Divers is ontstaan eind 2009 uit een groep duikers die elkaar de jaren voordien leerden kennen aan de waterkant en die één ding gemeen hadden: de behoefte aan een degelijke, betrouwbare en vooral menswaardige duikclub. Een club waar wederzijds respect en vriendschap centraal staat. 
Bij Triton Divers wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende strekkingen die men in de duikwereld terugvindt (PADI, Nelos, Aido, ISS,…). Iedereen is welkom!

IMG_5264.JPG

Waarom Triton Divers

Triton Divers wil anderen warm maken om de duiksport te leren kennen en zal hen daarin begeleiden en steunen zoals het hoort.
Niet iedereen voelt zich vanaf de eerste duik als een vis in het water. Wij streven ernaar om een goed gevoel over te brengen aan beginnende duikers. Dit kan enkel als niemand na een eerste opleiding aan zijn/haar lot overgelaten wordt.
Het duiken doen we als club samen en iedereen wordt daarin in zijn/haar waarde gelaten. Beginnende duikers moeten de mogelijkheid krijgen om samen met hoger gebrevetteerde duikers te gaan duiken. Dit is volgens ons de enige manier om het geheel boeiend te houden en iedereen in zijn/haar kunnen en mogelijkheden te laten groeien.

Wil je zelf leren duiken, klik dan hier voor meer info
Erik

Erik Van Hoecke -
Voorzitter

Eigenlijk ben ik per toeval in de duikwereld gesukkeld. Hiervoor wees eigenlijk niets erop dat ik ooit zou duiken. Misschien ligt het wel aan de documentaires uit de jaren 70 van Jacques Cousteau?
Na een initiatie in 2002 heb ik trainingen gevolgd bij een duikclub in Lebbeke.
In 2003 ben ik overhaald om een cursus Open Water Diver te volgen. Sindien is het hard gegaan:
2004: Advanced Open Water Diver
2006: Rescue Diver
2008: Divemaster
2009: EFR Instructeur, Open Water Instructeur
2010: Specialty Instructeur: Equipment, Dry Suit, Nitrox, Wreck, Deep, Digital Underwater Photographer
2012: Master Scuba Diver Trainer.

roger.jpeg

Bert Van Hese -
Secretaris

Als tiener en twintiger, gefascineerd beoefenaar van allerlei sporten zoals paardrijden, ju-jitsu, judo en badminton, bleef ik dromen van de duiksport.
In 2014 deed ik mijn eerste initiatieduik onder de Franse zon. Sindsdien was het zaadje geplant, maar dit kwam jaren later pas echt tot volle groei.
Nu wil ik niets anders dan genieten van het duiken en mensen dichter bij elkaar brengen in alle veiligheid.
Padi Rescue Diver sedert 2023.

Jurgen.jpeg

Jurgen van Theemsche - Penningmeester

Tussen mijn eerste en tweede duik zit er ongeveer 20 jaar levenservaring boven het wateroppervlak.
Niet dat het tegengevallen was, maar het leven verloopt onvoorspelbaar. 
Nadien toch terug de sprong gewaagd en bij een clubke in Wachtebeke terechtgekomen, waarmee ik intussen  al wat jaren mijn meeste duiken mee doe.

FYSIEKE TRAININGEN

Tijdens fysieke trainingen zetten we in op de basis snorkelvaardigheden en het onderhouden van de algemene conditie. 
Aan de hand van gevariëerde trainingsprogramma’s focussen we op het op peil houden van de fysieke conditie en op het efficiënt en correct uitvoeren van vinslagen, apneu-oefeningen enzovoort.

Voor deze trainingen dien je telkens volgende zaken mee te hebben:
- masker en snorkel
- binnenvinnen
- loodgordel met (soft of hard) lood

Indien er extra materiaal moet meegenomen worden, zal dit op voorhand gecommuniceerd worden in de Whatsappgroep van de clubleden.

three snorkelers-underwater
GPTempDownload%202.JPG

TECHNISCHE TRAININGEN

Tijdens de technische trainingen zetten we in op het bijschaven van allerhande technieken die jouw duikvaardigheden ten goede kunnen komen. Dit gaat van basishandelingen als meer complexe oefeningen. We bieden een mooie balans tussen het onderhouden van oefeningen die je tijdens de Open Water Diver cursus aanleert en het aanleren van technieken die je kan gebruiken bij vervolgopleidingen zoals Advanced Open Water Diver, Rescue Diver en meerdere specialties.
Voor deze training dien je voorzien zijn van je eigen materiaal dat goed onderhouden is én tijdig geserviced is. Veiligheid blijft een topprioriteit tijdens het duiken!

Het je nog niet alle materiaal om te duiken? Geen nood, via de materiaalmeester kan je materiaal huren dat afgehaald wordt bij een erkende duikwinkel. Reserveer dit ten laatste op dinsdagsavond om 20u via de Whatsappgroep van de materiaalmeester